Vad är viktigt för dig?

19.03.2019

För 6 månader sen klev jag ut genom dörren från tryggheten. Tog tjänstledigt, skolade om mig - eller nja, inte om egentligen - mer skolade på mig. Ville ha mer i ryggsäcken. Man måste väl kunna vara mer än en person i arbetslivet? Jag pausade min ena passion - Interior design - och kickade igång en annan - Health Coach. På samma sätt som det sög till i mig när jag var 18- 19 år och bläddrade i glansiga inredningsmagasin kände jag suget efter att förkovra mig i hälsa och välmående. Och att få hjälpa andra.

Så jag gjorde det. Det var viktigt för mig. Pluggade till hälsocoach och bad om tjänstledigt från H&M där jag hade världens roligaste jobb. Klev ut från tryggheten och in i det okända. Jag längtade efter mer tid och flexibilitet i vardagen. Det fick jag. Det var viktigt för mig att få känna den friheten. Månaderna gick och kunderna började trilla in, jag hann med några föreläsningar och drog igång detoxprogram. Instagrammade och bloggade. Och kände mig rätt nöjd med den tid och flexibilitet jag haft. Mer tid med familjen och möjligheten att finnas där mer för dem. Men jag kände också att jag saknade gänget på jobbet. Jag saknade sammanhanget och inredning. Att jobba i team och ha ett gemensamt mål. Jag insåg att det var viktigt för mig

Skulle det gå att kombinera dessa två passioner? Vad skulle det innebära? Mindre tid med barnen som är viktigast av allt men mer energi till mig och därmed en mer tillfreds mamma. Mindre flexibilitet men samtidigt mer styrning i vardagen. 

Det visade sig att det gick kombinera. I måndags klev jag in genom dörren till tryggheten, sammanhanget, vännerna och det tydliga syftet igen och nu är jag där delar av min tid och andra delar av min tid ska jag hänga med mina kunder och fortsätta göra skillnad för människor genom att hjälpa dem hitta en hälsosammare livsstil. Båda är viktiga för mig. Vad fantastiskt att man kan få göra både och. Så tacksam. Tack jobbet. Tack familjen.


Min kära kollega sa "jag har kommit på ett smeknamn till dig...Cookie, du både äter kakan och har kvar den"

Det tycker jag lät så härligt!

Har du funderat på vad som är viktigt för dig? Hitta ett sätt att genomföra. Det är så värt det!

Kram Cookie!