MY STORY

Integrative Health Coach

IDA LIND

Jag är hälsocoach utbildad vid Institute of Integrative Nutrition, NY. Jag har en holistisk syn på hälsa där kosten spelar en stor roll men lika viktigt är hur vi mår psykiskt. Inga broccolibuketter eller gröna drinkar kan hela en olycklig och stressad själ. Vi måste se till helheten och jobba med alla parametrar i livet. 

Som 20 åring studerade jag Interior Design i London och började sedan min karriär på H&Ms huvudkontor hemma i Sverige där jag utvecklade butikskoncept globalt. Ett jätteroligt jobb, jag reste mycket, jobbade med fantastiska människor på ett fantastiskt företag. Men höga krav på mig själv, ett högt tempo och 3 barn på kort tid satte sina spår. Jag har varit där du förmodligen är - jobbet, familjen, livet - allt är kul men kräver sitt och det började skava lite. Efter en omvälvande hälsoomställning bestämde jag mig för att studera till hälsocoach för att förstå mer om min egen hälsa och få hjälpa andra till att hitta en hållbar livsstil.

Min egen erfarenhet av karriärsutmaningar, stress, familjeliv och livsstilförändring hjälper mig att förstå dina utmaningar. Resan har lärt mig så mycket. Jag brinner för att få dela med mig och hjälpa dig som kämpar. Stora som små fighter. Alla fighter är värda att ta för ett längre och hälsosammare liv. 

We can do it!


LIVET RUSADE PÅ...

Livet rusade på fort. Jättefort. Och jag hjälpte till att få upp farten. Två graviditeter och 3 barn. Tvillingarna kom när första barnet bara var 2 år. Springa springa, skynda skynda. Skynda dig att komma tillbaka till jobbet så allt blir som vanligt igen. Måste uppåt i karriären. Men hela tiden hinder på vägen. Migrän. Ont i bröstet. Trycket i öronen. Flimret framför ögonen. Kändes som hela huvudet skulle explodera en dag. Jag blev sjuk. Lunginflammationer, influensor...ingen motståndskraft. Men så är livet med småbarn. Fast det var ju så här före barnen också? När jag pluggade och eksemen täckte min kropp och oron som ständigt var närvarande. Så är det att leva mitt liv. Trodde jag. Måste framåt, uppåt, jaga ny titel, ny position, mer ansvar. För det är väl vad jag vill? Jag fick allt jag ville ha, ny titel, ny position, ny karriär. De trodde på mig och jag också. Tills jag inte kunde sluta gråta. Det var någon som drog mig i armen hela tiden. På jobbet tolv personer plus några tusen till och hemma de tre små barnen och livet. Jag orkade inte. Jag vaknade upp och insåg när min 6 åring sa - "mamma, jag litar inte på dig. Du gråter bara". Ridån gick ner och upp igen. Tack H. Tack för att du alltid är så himla klok och rak trots din unga ålder. Jag stannade upp. Vad vill jag? Egentligen? Skala bort, skala ner, frigöra, få mer tid, hitta tillbaka till mig själv. Klyschan. Hitta tillbaka till sig själv. Hur hittar man tillbaka till sig själv? Vem är jag? I så många år har jag pressat mig själv. Aldrig varit tillräckligt bra i mina egna ögon. Enough is enough.

En vän som är doktor i Functional Medicine sa till mig - du måste tänka om, reboota, leva annorlunda och låta kroppen hela sig själv, annars kommer du bara bli sjukare. Vi gjorde tester, svaren var inte positiva. En autoimmun sjukdom - Hashimoto - immunförsvaret ger sig på sköldkörteln så att den inte fungerar som den ska. Enorm obalans i hormonerna. För mycket östrogen. Utmattade binjurar. Så många förklaringar till alla dessa symtom. Som ingen läkare kunnat hjälpa mig att identifiera. Min livsstil hade gjort mig sjuk. Jag började förstå. Bli vän med kroppen. Förstå sambanden. Det är vi, vi är ett. Min vilja och min kropp måste lira, samarbeta. Smälta samman. Annars går det inte. Jag lyssnade. På min vän och på kroppen. Och började leva antiinflammatoriskt. Inflammation var källan till mycket av mina symptom. Ett nergånget immunförsvar. En sönderstressad kropp. Socker, gluten och mjölk en mass. Måste bort. Långsamt långsamt hittade vi ett sätt som funkade. Min kropp och jag. Ett och ett halvt år senare kände jag mig som den det nog var tänkt jag skulle vara från början. Varje liten framgång under den tiden kändes som en seger. Det var de små segerkänslorna som fick mig att gå vidare och utforska mer av den antiinflammatoriska livsstilen.

Idag - glad, pigg, full med energi, frisk, klokare, lever här och nu (oftast) och mycket mer tillfreds med livet och mig själv.